Sami przekonajcie się, że dieta bezglutenowa naprawdę może być smaczna; chleb wcale nie musi smakować jak wata, a bułki nie muszą być twarde jak kamienie. To idealna publikacja dla osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę z dietą bezglutenową, oraz dla ich bliskich. Chorująca na celiakię Autorka prezentuje proste przepisy na pyszne posiłki bezglutenowe.
„Bezglutenowe wariacje kulinarne”...
Tygodnik Zielony Sztandar ukazuje się od 1931 roku. Czasopismo dedykowane jest społecznościom lokalnym i środowiskom miejskim. Czytelnicy mogą liczyć na tematykę społeczno-gospodarczą, rolniczą,
samorządową i polityczną. Pismo oferuje porady prawne, informacje dotyczące zdrowia i urody, przepisy kulinarne oraz kulturę.
Tygodnik Zielony Sztandar ukazuje się od 1931 roku. Czasopismo dedykowane jest społecznościom lokalnym i środowiskom miejskim. Czytelnicy mogą liczyć na tematykę społeczno-gospodarczą, rolniczą,
samorządową i polityczną. Pismo oferuje porady prawne, informacje dotyczące zdrowia i urody, przepisy kulinarne oraz kulturę.
Wszyscy doskonale wiemy, że owoce są zdrowie, a więc wartościowe dla naszej diety. Ale dlaczego są zdrowe i korzystne dla naszego zdrowia dowiemy się właśnie z tej książki. Dodatkowym atutem są przepisy kulinarne na przetwory z owoców. Publikacja zawiera ponadto podstawowe informacje na temat owoców roślin uprawnych, szlachetnych, jak i dzikich. Omawia także ich pochodzenie, występowanie, surowiec,...
Publikacja zawiera szerokie informacje na temat warzyw uprawnych i dzikich: pochodzenie, wępowanie, surowiec, zawartość, działanie i zastosowanie lecznicze, kulinarne.
Wydanie dostępne w nowej wersji formatu MOBI .
Kulinarna sztuka węgierska należy do bardziej znanych i charakterystycznych w Europie. Świat odkrył kuchnię węgierską w 1878 roku, podczas międzynarodowej wystawy w Paryżu, gdzie budapeszteńscy kucharze zaprezentowali prawdziwe sensacje kulinarne. Na szczególną uwagę w tej kuchni zasługują papryka, cebula i czosnek. Na Węgrzech można znaleźć chyba wszystkie odmiany papryki stosowanej w olbrzymiej ilości...
"Bycie diabetykiem nie oznacza, że musisz całkowicie zrezygnować z deserów. Odrobina słodkiej przyjemności nie zaszkodzi - pod warunkiem, że wiesz, jak przygotować deser o niskim indeksie glikemicznym, odpowiedniej ilości wymienników węglowodanowych i niezbyt kaloryczny. W to kulinarne szkolenie zabiera Cię doświadczona dietetyczka.
W książce znajdziesz:
120 przepisów na desery na ciepło i zimno,...
Miesięcznik myśliwych i sympatyków łowiectwa. Znajdziemy w nim teksty autorstwa przedstawicieli świata nauki, specjalistów z zakresu broni, kynologii, prawa łowieckiego, bacznych obserwatorów przyrody oraz uczestników codziennej łowieckiej rzeczywistości. W środku także porady prawne, przegląd nowinek technicznych, informacje dotyczące okresów polowań oraz przepisy kulinarne na najlepsze dania z d...
Oddajemy w Państwa ręce pierwszą książkę kucharską, która w całości poświęcona została kulinarnym zwyczajom regionu świętokrzyskiego. W tej absolutnie unikalnej pozycji zebraliśmy przepisy, które naszym zdaniem najbardziej przybliżają tradycje świętokrzyskiej kuchni. Kuchnia świętokrzyska to nie tylko potrawy gotowane w wiejskich domach według starych receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie....
Kulinarny magazyn lifestylowy skierowany do czytelników ceniących sobie wspólne spędzanie czasu w miejscach, gdzie gotowanie i jedzenie ma szczególne znaczenie. Na jego łamach znajdziemy sylwetki najważniejszych postaci ze świata kuchni oraz prezentację restauracji, których właściciele ujmują swoją pasją i pomysłem, jak stworzyć miejsce z wyjątkowym jedzeniem i atmosferą. Tytuł promuje małych lokalnych...