Tygodnik Zielony Sztandar ukazuje się od 1931 roku. Czasopismo dedykowane jest społecznościom lokalnym i środowiskom miejskim. Czytelnicy mogą liczyć na tematykę społeczno-gospodarczą, rolniczą,
samorządową i polityczną. Pismo oferuje porady prawne, informacje dotyczące zdrowia i urody, przepisy kulinarne oraz kulturę.
Tygodnik Zielony Sztandar ukazuje się od 1931 roku. Czasopismo dedykowane jest społecznościom lokalnym i środowiskom miejskim. Czytelnicy mogą liczyć na tematykę społeczno-gospodarczą, rolniczą,
samorządową i polityczną. Pismo oferuje porady prawne, informacje dotyczące zdrowia i urody, przepisy kulinarne oraz kulturę.
Wszyscy doskonale wiemy, że owoce są zdrowie, a więc wartościowe dla naszej diety. Ale dlaczego są zdrowe i korzystne dla naszego zdrowia dowiemy się właśnie z tej książki. Dodatkowym atutem są przepisy kulinarne na przetwory z owoców. Publikacja zawiera ponadto podstawowe informacje na temat owoców roślin uprawnych, szlachetnych, jak i dzikich. Omawia także ich pochodzenie, występowanie, surowiec,...
Sami przekonajcie się, że dieta bezglutenowa naprawdę może być smaczna; chleb wcale nie musi smakować jak wata, a bułki nie muszą być twarde jak kamienie. To idealna publikacja dla osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę z dietą bezglutenową, oraz dla ich bliskich. Chorująca na celiakię Autorka prezentuje proste przepisy na pyszne posiłki bezglutenowe.
„Bezglutenowe wariacje kulinarne”...
Miesięcznik myśliwych i sympatyków łowiectwa. Znajdziemy w nim teksty autorstwa przedstawicieli świata nauki, specjalistów z zakresu broni, kynologii, prawa łowieckiego, bacznych obserwatorów przyrody oraz uczestników codziennej łowieckiej rzeczywistości. W środku także porady prawne, przegląd nowinek technicznych, informacje dotyczące okresów polowań oraz przepisy kulinarne na najlepsze dania z d...
Oddajemy w Państwa ręce pierwszą książkę kucharską, która w całości poświęcona została kulinarnym zwyczajom regionu świętokrzyskiego. W tej absolutnie unikalnej pozycji zebraliśmy przepisy, które naszym zdaniem najbardziej przybliżają tradycje świętokrzyskiej kuchni. Kuchnia świętokrzyska to nie tylko potrawy gotowane w wiejskich domach według starych receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie....
Poradnik Pyszne ciacho? To nie problem! Renaty Rusinek-Marszałek jest odzwierciedleniem zapału autorki do pieczenia przeróżnych słodkości. To wyraz pasji, którą Rusinek pragnie podzielić się ze wszystkimi chcącymi poszerzyć swoje kulinarne umiejętności lub po prostu poznać kolejne fascynujące przepisy. Książka pełna jest konkretnych instrukcji i przydatnych porad, w dodatku wszystkie zawarte w niej...
Kulinarny magazyn lifestylowy skierowany do czytelników ceniących sobie wspólne spędzanie czasu w miejscach, gdzie gotowanie i jedzenie ma szczególne znaczenie. Na jego łamach znajdziemy sylwetki najważniejszych postaci ze świata kuchni oraz prezentację restauracji, których właściciele ujmują swoją pasją i pomysłem, jak stworzyć miejsce z wyjątkowym jedzeniem i atmosferą. Tytuł promuje małych lokalnych...
Tuśka naprawdę ma na imię Karolina, a kiedy przyjeżdża na wakacje do Domu Pod Czterema Zegarami, pensjonatu, w którym pracują jej rodzice, zostaje Szarlotką. Nazywa ją tak malowniczy i roztargniony Kucharz Bazyli. Dziewczyna ma tak niezwykły węch, że potrafi rozpoznac składniki gotowanych potraw, czym natychmiast zaskarbia sobie przyjaźń Bazylego. Wspólnie próbują odnaleźć niezawodny przepis dziadka...
„Oliwki” rozkoszne smaki! Nazwa „Olive” idealnie przystaje do najbardziej lubianego na świecie czasopisma kulinarnego, określanego jako „Britain’s brightest food magazine”. Wydawany w wielu krajach na licencji brytyjskiej magazyn „Olive”, budzi wśród czytelników kulinarne pasje. Rzecz oczywiście nie tylko w nazwie. Trzeba przyznać, że redakcja robi...